Szalonnás karfiol sajtmártással recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 fej (kb. 1 kg) karfiol,
10 vékony szelet bacon,
2 dl tejföl,
10 dkg erős ízű sajt (Lajta, füstölt, sörsajt, márványsajt),
4 dkg HERA főzőmargarin,
só,
bors.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított, megmosott karfiolt a torzsájával fölfelé kerámiatálba helyezzük. Leöntjük 6 evőkanál sós vízzel, lefedjük mikrohullámú fóliával, és a készülékbe toljuk. 600 watton 3 percig pároljuk, majd a torzsájával lefelé fordítjuk és ugyanazon a teljesítményen, további 4 percig pároljuk. 4 percig állni hagyjuk. Közben a szalonnát 600 watton 2 perc alatt kiolvasztjuk. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, az olvasztott HERA főzőmargarinnal, megborsozzuk, és másfél perc alatt összemelegítjük. A párolt karfiolt a ropogós szalonnával körítve, a sajtmártással leöntve kínáljuk.

Receptek kategória: