Sült karfiol 2. recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 kisebb karfiolfej (40-50 dkg),
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
8 dkg zsemlemorzsa,
1 teáskanál só.

Recept elkészítése:

A megtisztított karfiolt egyforma kis rózsáira szedem. Tepsibe vagy tűzálló tálba rakom egy sorban, egymás mellé. Jól megsózom. A vajat megforrósítom, rászórom a zsemlemorzsát és éppen csak annyi ideig hevítem, amíg az egész összeáll, de még nem pirul. A vajas morzsát elosztom a karfiol tetején, végül a megsózott tejföllel lelocsolom. A tepsit alufóliával szorosan befedem, és az előmelegített forró sütőben 25 percig párolom. A fedőt levéve kissé megpirítom a tetejét. Mindenfajta szárazabb sülthöz vagy grillcsirkéhez illik. Ugyanígy készíthető brokkolival és zöldbabbal.

Receptek kategória: