files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók
1 karfiol,
só,
8 dkg margarin,
3 ek. liszt,
2,5 dl tej,
2 kk. méz,
1 tojássárgája,
10 dkg sajt,
1-1 ek. margarin és zsemlemorzsa,
1 kk. bors.
Recept elkészítése:
A karfiolt sós vízben kb. 20 percig főzzük. A margarint felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, kb. 5 percig főzzük, majd sóval, borssal és mézzel ízesítjük, ezután hozzákeverjük a tojássárgáját, a sajtot. A karfiolt tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a szószt. Vajdarabokat helyezünk rá, megszórjuk zsemlemorzsával és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges