Sertéscomb zöldségtálban recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

20 dkg sárgarépa,
20 dkg zöldborsó,
20 dkg karfiol,
10 dkg karalábé,
10 dkg petrezselyemgyökér,
50 dkg burgonya,
50 dkg sertéscomb,
1 fej hagyma,
1 húsleveskocka,
5-10 dkg margarin vagy olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
só.

Recept elkészítése:

A sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a karalábét megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vagy kockára vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A megtisztított, apróra vágott hagymát a zsiradékon megfuttatjuk, és hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott, megmosott húst, jól átkeverjük, megsózzuk, kevés víz hozzáadásával rövid ideig pároljuk, majd összekeverjük az előkészített zöldségekkel.
Az egészet beáztatott római tálba tesszük, ráöntjük a (leveskockából főzött) húslevest, és megszórjuk a megmosott, finomra vágott petrezselyemzölddel.
A tálat lefedjük, hideg sütőbe helyezzük, és a zöldséges húst magas hőmérsékleten készre pároljuk.

Receptek kategória: