Rakott, húsos karfiol recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

50 dkg sertéscomb,
1 fej karfiol,
15 dkg csiperkegomba,
2 zöldpaprika,
2 nagyobb paradicsom,
1 fej hagyma,
2 dl tejföl,
5 dkg márványsajt,
olaj,
só,
pirospaprika.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A rózsáira szedett karfiolt sós vízben nem túl puhára főzzük. Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a csíkokra metélt zöldpaprikát. Sóval és pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a felnegyedelt paradicsomot is, és összefőzzük. Olajjal kikent tűzálló tálba lerakjuk a lecsöpögtetett karfiol felét. Ráhalmozzuk a gombás pörköltet, majd befedjük a maradék karfiollal. Leöntjük a reszelt márványsajttal elkevert tejföllel és forró sütőben kb. 30 percig sütjük.

Receptek kategória: