Párolt zöldségek Madras módra recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 kisebb fej karfiol,
6 szem újburgonya,
2 szál zsenge sárgarépa,
1 kis cukkíni,
10 dkg zöldhüvelyű bab,
2 gerezd fokhagyma,
2 cm friss gyömbérgyökér vagy 1 mokkáskanál gyömbérpor,
2 evőkanál citromlé,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál enyhe currypor,
késhegynyi kurkuma,
1 teáskanál koriander,
1 teáskanál mustármag,
só,
sáfrány (vagy sáfrányos szeklice).

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A sáfrányt vagy sáfrányos szeklicét porrá őröljük, és az olajba keverjük. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát csíkokra, a zöldbabot nagyobb darabokra vágjuk, a cukkínit hosszában vékonyan felszeleteljük, majd keresztben kettévágjuk. A zöldségeket megpároljuk. A sáfrányos olajat felhevítjük, és 1-2 percig pirítjuk a zúzott fokhagymát és a lereszelt friss gyömbért (vagy a gyömbérport). Hozzáadjuk a mustármagot, a koriandert, majd a curryt is. Pár percig sütjük, majd felöntjük a citromlével. A párolt zöldségeket tálra rendezzük és meglocsoljuk a fűszeres olajjal.

Receptek kategória: