Paprikás, sült karfiol recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 kg karfiol,
4 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
4 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Recept elkészítése:

A karfiolt tisztítsd meg a külső leveleitől és szedd szét rózsáira! A rózsákat tedd langyos vízbe, hogy az esetleg benne levő apró rovarok kijöjjenek belőle! A rózsákat jól csurgasd le! Vajazz ki egy közepes tepsit! A lisztet, pirospaprikát, tejfölt, sót és borsot keverd össze a kis tálban! A karfiolrózsákat mártogasd egyenként a keverékbe és tedd a tepsire, jó szorosan egymás mellé! A fokhagymát tisztítsd meg és zúzd össze, majd keverd az olajjal együtt a tejfölbe!
A keveréket egyenletesen locsold rá a karfiolra! A tepsit szorosan fedd le alufóliával! A sütőt gyújtsd be, hagyd 10 percig melegedni, majd 30 percig párold benne az ételt közepes lángon, aztán vedd le a fóliát és süsd pirosra a tetejét!
Megjegyzés: a jóízű ételt magában is, de ünnepi köretként is tálalhatod.

Receptek kategória: