files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók
1 kg karfiol,
1 citrom leve,
1,5 dl fehérbor,
10 dkg liszt,
1 tojás,
só,
bors,
2 dl olaj,
10 dkg reszelt sajt.
Recept elkészítése:
A karfiolt rózsáira tördelve sós vízben megfőzzük lecsorgatjuk, szűrőkanálon, és megöntözzük citromlével. A tojássárgáját simára keverjük a borral, egy csipet sóval, egy evőkanál olajjal, 4 púpozott evőkanál liszttel, majd óvatosan hozzákeverjük a két tojásfehérjéből felvert habot. A karfiol rózsáit egyenként meghempergetjük lisztben, megmártjuk a sűrű, tésztás-boros masszában, és forró olajban szép pirosra kisütjük. Fűszeres paradicsommártást adunk hozzá.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges