Lengyel karfiol 1. recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 fej karfiol,
10 dkg sonka,
5 dkg vaj,
4 ek. zsemlemorzsa,
1/2 db citrom leve,
1 db főtt tojás,
1 csomag petrezselyemzöld,
2 dl tejföl,
só, bors.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Megtisztítjuk a karfiolt, rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, vigyázzunk, hogy ne fő-jön túl puhára. A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Miután kissé megpirult, beletesszük a citromlevet, az apróra vágott sonkát, tojást és a petrezselyemzöldet. Ha szaftosabbra szeretnénk készíteni a szószt, 2 dl tejfölt keverhetünk hozzá. Megsózzuk, megborsozzuk, és ráöntjük a főtt karfiolrózsákra.

Receptek kategória: