Kelvirágfőzelék recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 kg kelvirág,
10 dkg vaj,
8 dkg liszt,
1 csokor petrezselyem,
1 dl tej,
1 dl tejszín,
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A kelvirágot rózsáira szétszedjük, és annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, és amikor megfőtt, leszűrjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, felengedjük a karfiol főzőlevével, és simára keverjük. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, amikor megfelelő sűrűségűre forrt, belekeverjük a főtt kelvirágot, vigyázva, hogy a rózsák ne törjenek össze, hanem egészben maradjanak. Sült húshoz tálaljuk.

Receptek kategória: