files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók
2 db közepes sárgarépa,
1 db petrezselyemgyökér,
1 db kicsi zeller,
1 db kisebb karfiol,
2 db burgonya,
3 db közepes savanyú uborka,
1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
tárkony,
bors,
só,
2 evőkanál olaj,
citromlé,
metélőhagyma,
1 pohár kefir.
Recept elkészítése:
A zöldségeket vágjuk egyforma darabokra (a karfiolt szedjük rózsáira), majd kevés vegetás vízben pároljuk puhára. Adjuk hozzá az apróra vágott savanyú uborkát, a zöldpetrezselymet, a tárkonyt és a metélőhagymát. Az egészet borsozzuk, olajjal meglocsoljuk, összekeverjük. A kefirbe keverjük a citrom levét, s öntsük a salátára. A tetejét díszítsük petrezselyemzölddel, snidlinggel vagy bármilyen zöldsaláta levelével.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges