Karfiolsaláta III. recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

50 dkg karfiol (tisztán mérve),
2 tojás,
2 dl kefir,
1 csokor kaporzöld,
3 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
kevés cukor,
1 nagy, savanykás alma,
citromlé.

Recept elkészítése:

A megtisztított karfiolt kis rózsáira szedem, és forrásban lévő sós vízbe téve, az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd szűrőben lecsurgatom. A mártáshoz a kefirbe belekeverem a citromlevet, a cukrot, a sót, beleöntöm az olajat, megfűszerezem a borssal és a nagyon finomra metélt kaporral. A mártásba beleforgatom a még meleg karfiolt, majd hozzáteszem a megmosott, kicsumázott és héjastól vékony csíkokra vágott almát, végül belerakom a keményre főzött és kis kockákra vágott tojásokat is. Óvatosan átforgatom, hogy a karfiol és a tojás ne nagyon törjön, majd lefedve beteszem a hűtőszekrénybe néhány órára.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc

Receptek kategória: