2 közepes fej karfiol,
600 g darált sertéshús,
120 g rizs,
1 dl tejföl,
fél l paradicsompüré,
citromhéj,
só,
bors,
rozmaring petrezselyem,
borsikafű.
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben csaknem puhára főzzük. Egy pudingformát vagy mázas lábast kivajazunk, és zsemlemorzsával meghintünk. A szélét körülrakjuk a karfiolrózsákkal úgy, hogy rózsáikkal kifelé álljanak, és középen üreg maradjon, melybe az alábbi tölteléket tesszük: a darált hús a megpárolt rizzsel, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, szárított rozmaringgal és csipet borsikafűvel összegyúrjuk. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, és 1 és fél órát gőzben főzzük. Tálra borítva paradicsommártással tálaljuk, amelyhez világos rántást készítünk, erre öntjük a paradicsompürét, kevés hideg vízzel és csontlével felengedjük, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, citromhéjjal ízesítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges