50 dkg karfiol (tisztítva),
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 dl tejföl,
1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál finomliszt,
ízlés szerint só.
A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd megsózzuk, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatéve rárakjuk a megtisztított, megmosott és apró rózsáira szedett karfiolt. Néhány percnyi pirítás után aláöntünk két deci vizet, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Közben a tejfölben elkeverjük a fél deci vízzel simára kavart lisztet, és ráöntjük a karfiolra. Óvatosan megkeverve (hogy a karfiol ne nagyon törjön) legalább öt percig forraljuk. Bármilyen köret illik hozzá, amely a pörköltes, mártásos húsételekhez való.
Elkészítési ideje: kb. 40 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges