Karfiolos rakott burgonya II. recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

60 dkg karfiol,
60 dkg burgonya,
5 db keménytojás,
10 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt,
3 dl tejföl,
kevés zsemlemorzsa,
só,
őrölt bors,
ételízesítő.

Recept elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedve megmossuk, ételízesítővel elkevert vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A krumplit meghámozzuk, sós vízben szintén félig megfőzzük. Egy tűzálló tálat kb.4dkg vajjal kikenünk, a karfiolt belerakjuk, 3dkg vajat rámorzsolunk, és kissé megsózzuk, borsozzuk. A tejföl felével meglocsoljuk, a megtisztított, karikákra vágott keménytojásokat rárakjuk, majd a leszűrt és karikákra vágott krumplival befedjük. Ezt is sózzuk, borsozzuk, a megmaradt vajat rámorzsoljuk, rálocsoljuk a tejföl másik felét, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, meghintjük a reszelt sajttal, és a sütőben szép pirosra sütjük .

Receptek kategória: