Karfiolmuszaka recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 kg karfiol,
sós víz,
zsiradék a forma kikenéséhez.

Töltelék:
8 dkg zsiradék,
8 dkg vöröshagyma,
1 gerezd foghagyma,
60 dkg darált sertés-vagy borjúhús,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyemzöld.

Öntet:
3 db tojás,
2 dl tejföl.

Bundához:
10 dkg liszt,
3 db tojás,
étolaj a sütéshez.

Hány személyre
10
Recept elkészítése:

A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Megmártjuk lisztben és tojásban, olajban kisütjük. A formát kikenjük zsírral, belerakunk egy sor karfiolt, erre egy sor tölteléket, megismételjük és betakarjuk a maradék karfiollal, tetejét leöntjük a mártással, majd sütőben átsütjük.
Töltelék: Apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra darált húst és a zúzott fokhagymát, együtt megpirítjuk, meghintjük sóval és borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel. Felöntjük vizzel v. csontlével, és 20 percig pároljuk.
Öntet: A tejfölben elkeverjük a három tojássárgáját. Besamellel is leönthetjük.

Receptek kategória: