files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók
1 szép nagy fej karfiol,
3 kemény tojás,
5 dkg vaj,
1 csomó petrezselyem,
1 dl tej,
zsemlemorzsa,
só.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
Ezt a salátaként fogyasztott ételt készíthetjük zsemlemorzsával és a nélkül is. A karfiolt fél órán át annyi sós vízben áztatjuk, amennyi éppen ellepi, majd a tejet hozzáöntve, kb. 20 percig főzzük, hogy a rózsák ne essenek szét. A főtt tojásokat apróra vágjuk, a petrezselymet finomra metéljük. A morzsát vajban megpirítjuk. A tálba tett karfiolt előbb morzsával, majd az apróra vágott tojással és petrezselyemmel megszórjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges