Karfiol koch recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

Karfiol 0.5 kg,
tojás 5 db,
tejföl 5 evők.,
liszt 5 kávéskanál,
vaj 5 dkg,
morzsa 3 dkg,
só 1 késhegynyi.

Recept elkészítése:

A karfiolt megmossuk, és sós vízben, egészben megfőzzük. Levét lecsorgatjuk, apró rózsákra szétszedjük. 5 tojás sárgáját, 5 kanál kemény tejfölt, öt kávéskanál lisztet jól kidolgozunk, és a fehérje kemény habját belekeverjük. Közé tesszük a szétszedett karfiol felét. Kikent, morzsával behintett formában egy óráig gőzben főzzük. Ha kész, tálra borítva, forró vajjal leöntjük, és a megmaradt karfiollal körítjük. Tetejét pirított morzsával díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Receptek kategória: