Karfiol búzában sütve recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

60 dkg tisztán mért karfiol,
1 tojás,
5 dkg búzapehely,
3 evőkanál korpás liszt,
2 dl tej,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 diónyi reszelt hagyma,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
olaj a sütéshez.

Recept elkészítése:

A búzapelyhet zsemleőrlőn ledarálom. A habosra felvert tojással és a tejjel összekeverem, majd a finomra metélt petrezselyemzöldet, a sót, a borsot, a reszelt hagymát és az olajat hozzákeverem. 15 percig hagyom pihenni. Közben a megtisztított karfiolt kis rózsáira szedem, és langyos vízbe rakom, hogy az esetlegesen megbúvó kis bogarak kijöjjenek belőle. Ezután lecsöpögtetem, és megmártom a lisztben, majd a tésztába forgatva bő, forró olajban szép piros-ropogósra sütöm mindkét oldalát. A felesleges olajat lecsöpögtetem és forrón tálalom. Nagyon finom mellé a majonézes mártás vagy a tejföl, fogyókúrázóknak pedig a kefir.

Receptek kategória: