Kapros karfiol paprikás recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

80 dkg karfiol,
15 dkg vöröshagyma,
2 dkg pirospaprika,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl olívaolaj,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
só,
piros arany vagy gulyáskrém,
1 csomó kapor,
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
5 dkg liszt.

Recept elkészítése:

A megtisztított és rózsáira szedett karfiolt hideg vízben jól kiáztatjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, olívaolajon aranysárgára pirítjuk, meghintjük piros paprikával, és kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a fokhagymát, majd sózzuk. Piros arannyal vagy gulyáskrémmel ízesítjük, és lassú tűzön jó ízes pörkölt alapot készítünk. Hozzáadjuk a karfiolt, kissé felengedjük, és tovább főzzük. Vigyázzunk arra, hogy a karfiol ne főjön szét. Elkészítjük a habarást. A tejszínt és a tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és ezzel sűrítjük a paprikásunkat. Ha kész azonnal tálaljuk.

Receptek kategória: