Juhtúrós karfiol recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 nagyobb fej karfiol,
1 gerezd fokhagyma,
10 dkg trappista sajt,
15 dkg juhtúró,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
petrezselyem,
zsemlemorzsa,
1 tojás sárgája,
só,
bors,
szerecsendió.

Recept elkészítése:

A karfiolt megmossuk, rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben a felaprított fokhagymával együtt puhára főzzük. Még melegen hozzáadjuk a reszelt sajtot, a juhtúrót és egy ek. finomra vágott petrezselymet.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba tesszük. A tetejére ráöntjük a tojás sárgájával, egy kevés szerecsendióval és egy kis sóval elkevert tejfölt, vajdarabkákat teszünk rá, és forró sütőbe helyezve addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.

Receptek kategória: