Hollandi kelvirág (karfiol) saláta recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

80 dkg kelvirág,
1 dl olívaolaj,
1 dl tejszín,
1 db citrom,
1 db tojássárga,
1/2 csomó zöldpetrezselyem,
1 db fejes saláta,
10 dkg paradicsom,
őrölt fehér bors,
só.

Recept elkészítése:

A kelvirágot enyhén cukros, sós vízben megfőzzük és kihűtjük. Hollandi öntetet készítünk. A tojások sárgáját a habüstbe ütjük, lassan hozzáadva a tejszínt, vízgőz fölött sűrű tömeggé verjük. Ezután vékony sugárban öntve hozzákeverjük az olajat. Sóval, citromlével, fehér borssal ízesítjük és kihűtjük. A kihűlt mártásba belekeverjük a karfiolrózsákat, jól lehűtjük. Fejessaláta-levélre téve tálaljuk, tetejét paradicsomkarikákkal díszítjük, végül megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Receptek kategória: