Gombás rántott karfiolszelet recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

50 dkg karfiol,
20 dkg gomba,
5 dkg vaj,
petrezselyem,
2 zsemle,
2 tojássárgája,
20 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg liszt,
2 tojás,
12 dkg zsemlemorzsa,
2 dl olaj,
bors, só.

Recept elkészítése:

A megfőtt karfiolt áttörjük. A gombát vajban puhára pároljuk, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a karfiolt, a gombát, a tojássárgáját és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
Tartármártással kínáljuk.

Receptek kategória: