Frank egytálétel recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 fej vöröshagyma,
400 g burgonya,
1 zellergumó (150 g),
400 g sárgarépa,
1 póréhagyma,
1 kisebb karfiol,
40 g vaj,
200 g darált marhahús,
1/4 l víz,
só,
frissen őrölt bors,
1 csomó petrezselyemzöld.

Recept elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, úgyszintén a zellergumót és a sárgarépát, majd mindet felszeleteljük. A póréhagymát és a karfiolt megtisztítjuk és megmossuk. A póréhagymát karikákra vágjuk, a karfiolt szétszedjük rózsákra.
A vajat kuktában felhevítjük, a darált marhahúst 5 percig állandó keverés mellett pirítjuk benne.
Hozzáadjuk a zöldséget, feleresztjük vízzel. Sóval és borssal ízesítjük. A kukta tetejét le-zárjuk, s együtt az egészet 10 percig főzzük.
Közben megmossuk a petrezselymet, szárazra töröljük és összevágjuk. A kész egytálételt utánízesítjük, levesestányérokba merjük, petrezselyemmel megszórjuk és rögtön tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Receptek kategória: