Csőben sült pulykaérmék recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 fej karfiol (kb. 70 dkg),
30 dkg mirelit zöldborsó,
50 dkg pulykamell filé,
1 nagy paradicsom,
7,5 dkg gouda sajt,
1-2 evőkanál olaj,
½ teáskanál szárított kakukkfű,
12,5 dkg vaj,
1 sárgája,
2 evőkanál száraz fehérbor,
kevés citromlé,
só, fehér bors,
a díszítéshez turbolya.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, és további 10 percig főzzük. Közben a pulykamellet megmossuk, megtöröljük, 4 egyforma darabra vágjuk, összetekerjük, és erős cérnával összekötjük. A megtisztított, megmosott paradicsomot 4 vastagabb karikára, a gouda sajtot 4 egyforma szeletre vágjuk. Az összekötött pulykaérméket a felforrósított olajban 5 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk, és sóval, fehér borssal ízesítjük. Ráfektetjük a paradicsomkarikákat és a sajtszeleteket, végül megszórjuk kakukkfűvel. Tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben, 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) 5-10 percig sütjük. Közben a zöldségek főzőlevét leöntjük, és a karfiolt meg a borsót melegen tartjuk. A vajat közepes lángon felolvasztjuk, majd a tűzhelyről levéve, tetejéről a habot leszedjük. A tojássárgáját a fehérborral forró vízfürdőben habosra kikeverjük, és cseppenként hozzáadjuk a felolvasztott vajat. A mártást citromlével, sóval, fehér borssal utánízesítjük. A pulykaérméket a főtt zöldségekkel és a mártással tálra helyezzük. Turbolyával díszítve kínáljuk

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Receptek kategória: