Csirkeleves gurmand módra recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 csirke (kb. 80 dkg-os),
1 csirkemáj,
1 kis fej karfiol,
25 dkg gyorsfagyasztott brokkoli,
10 dkg gomba,
2 db húsos paradicsompaprika,
8 fürjtojás,
5 dkg cérnametélt,
késhegynyi őrölt szerecsendió,
késhegynyi őrölt fenyőmag,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Recept elkészítése:

A csirkét megtisztítom, átmosom, és kis darabokra vágom. Másfél liter sózott vízben félpuhára főzöm, majd a húst levétől leszűrve kicsontozom, és metéltre vágom. Közben a karfiolt megtisztítom, és kis rózsáira szedem, a brokkolit pedig éles késsel apró darabokra vágom. A gombát tisztítás után vékonyra szeletelem, a paradicsompaprikát kicsumázom, ereitől megfosztom, és kis kockákra vagdalom. A csirkemájat felmetélem. Minden tisztított és aprított hozzávalót az átszűrt csirkelébe teszek, megfűszerezem és kis lángon készre főzöm. A fürjtojásokat keményre főzöm. Külön, kevés sós vízben megfőzöm a cérnametéltet is. Az elkészült leveshez teszem a negyedekbe vágott fürjtojást és a tésztát.

Elkészítési ideje: 60 perc

Receptek kategória: