Bősárkányi pulykamell rántva recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

60 dkg pulykamell filé,
20 dkg karfiol,
1 kk só,
1 mk bors,
fél reszelt szerecsendió,
10 dkg liszt,
15 dkg zsemlemorzsa,
3 tojás,
5 dl olaj,
20 dkg reszelt sajt.

Recept elkészítése:

A pulykamellet 4 egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 20 percig megfőzzük. Lapátkanállal kiemeljük, leszárítjuk és rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval. Összegöngyöljük, lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. A forró olajban kirántjuk. Óvatosan kiemeljük lapátkanállal, hogy a töltelék ki ne essék belőle. Tányérra tesszük és megszórjuk a reszelt sajttal.

Receptek kategória: