Borókás sült karfiol recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul),
1 db egész tojás,
másfél dl világos sör,
10-15 dkg finomliszt,
1 csapott teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt borókabogyó,
1 gerezd fokhagyma,
2 csokor petrezselyemzöld.

Recept elkészítése:

Először elkészítjük a tésztát. A tojást a sörrel habosra felverjük. majd a fűszerekkel és a liszttel simára dolgozzuk. Sűrű palacsintatésztának kell lennie. A zúzott fokhagymát és a megmosott, finomra metélt petrezselyemzöldet is belekeverjük, majd 15 percig hagyjuk állni. Közben a karfiolt a külső leveleitől megtisztítjuk, gondosan megmossuk és leszárítjuk. Viszonylag egyforma kis rózsákra szedjük, a torzsáját is rózsányi darabkákra aprítjuk, majd lisztbe mártjuk. Ezután beleforgatjuk a tésztába, és apránként, óvatosan beleengedjük a forró olajba. Szép sárgáspirosra megsütjük (4-5 perc), és tálpapírra rakjuk, hogy az felszívja a felesleges olajat. Tejföllel vagy majonézes mártással kínáljuk. Párolt rizs vagy sült hasábburgonya a hozzáillő köret.
Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető, olcsó, egészséges étel.

Receptek kategória: