Bárányvese karfiollal recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

4 bárányvese, félbe vágva, megtisztítva,
2 evőkanál fehérbor,
1 kis karfiol, rózsáira szedve,
só,
2 evőkanál olaj,
4 szál zöldhagyma, ujjnyi darabokra vágva,
1 evőkanál kukoricaliszt,
1 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál víz,
1 teáskanál cukor.

Recept elkészítése:

Vagdossuk be a fél veséket hosszában-keresztben egy cm-es közökben. Áztassuk a fehérborban 10 percig. Szűrjük le, tegyük félre a levét. Főzzük a karfiolt forrásban levő sós vízben 3 percig. Szűrjük le. Forrósítsuk meg az olajat egy vokban. Adjuk hozzá a vesét, a zöldhagymát és a karfiolt, pirítsuk 2 percig. Keverjük össze a kukoricalisztet, a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a vese megmaradt páclevét és l teáskanál sót. Öntsük a wokba, és kevergessük kb. 3 percig, amíg besűrűsödik. Forrón tálaljuk.

Receptek kategória: