Datolyás golyócskák recept

Recept elkészítése:

Datolyás golyócskák recept

Hozzávalók 25 darabhoz:
75g/6ek. lágy margarin vagy vaj,
175 g liszt,
1 tk. vaníliaaroma,
1 tk. narancslikőr,
3 ek. víz,
A töltelékhez:
115 g magozott aszalt datolya,
1/2 tk. narancslikőr,
20 g/4 tk. porcukor.

Elkészítés:

A töltelékhez vágjuk apróra a datolyákat, adjunk hozzá 50 ml forró vizet és a narancslikőrt, jól keverjük össze, hagyjuk kihűlni.
A tésztához morzsoljuk el a vajat a liszttel. Adjuk hozzá a vaníliaaromát és a narancslikőrt, a vizet, és keverjük össze. A megkeményedett tésztából formáljunk 25 labdácskát. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat). Az ujjunkkal képezzünk kis mélyedést a golyócskákban, majd tágítsuk körkörösen, hogy a golyócska falai egyre vékonyabbak legyenek. Tegyünk kb. 1/4 tk. datolyás tölteléket mindegyikbe, és a tésztát összenyomással zárjuk le.
Rendezzük el a golyócskákat illesztett oldalukkal lefelé egy kivajazott tepsiben, és villával szúrjuk meg őket. Süssük előmelegített sütőben (15-20 perc), majd tegyük ki egy fémrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tegyük a kihűlt golyócskákat egy tányérra, és szitáljuk rá a porcukrot. Mozgassuk finoman a tányért, hogy mindegyik golyót beborítsa a cukor. (Kiválóan tárolható mélyhűtőben!)

Receptek kategória: