Csokoládés csókok recept

Recept elkészítése:

Csokoládés csókok recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
75 g étcsokoládé kockákra törve,
75 g fehér csokoládé kockákra törve,
115 g vaj,
115 g kristálycukor,
2 tojás,
225 g liszt,
porcukor a díszítéshez.

Elkészítés:

Tegyük a csokoládékockákat egy-egy kisebb tálba, és forró (de nem forrásban lévő) víz felett időnként megkevergetve olvasszuk fel. Tegyük félre hűlni. A vajat a cukorral keverjük könnyűre
és habosra. Egyenként, keverjük hozzá a tojásokat. Szitáljuk hozzá a lisztet, és alaposan dolgozzuk össze. Felezzük el a keveréket, és osszuk el az olvasztott csokoládék között. Alaposan keverjük el a csokit a tésztával, gyúrjuk, amíg lágy és rugalmas lesz. Ha kész, csomagoljuk tiszta papírba, és hideg helyen pihentessük egy órát. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Formázzunk golyókat a kezünkkel (legyenek minél formásabbak) púpozott teáskanálnyi adagokból, mindkét tésztából. Rendezzük el őket kivajazott tepsikben, és süssük 10-12 percig. Szórjuk meg porcukorral, fémrácson hűtsük.

Receptek kategória: