Mikulástorta recept

Mikulástorta recept

Hozzávalók:
A diós piskótához:
6 tojás,
6-6 evőkanál porcukor és liszt,
fél tasak sütőpor,
10 dkg darált dió,
reszelt citromhéj,
fahéj.

A diókrémhez, díszítéshez:
20-20 dkg vaj és porcukor,
15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió,
rumaroma,
1 piros marcipánrúd.

Elkészítés:

      A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat lassan belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
      A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük. A marcipánmasszát átgyúrjuk, 3 milliméter vastagra kinyújtjuk, és Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat formázunk belőle. Tálalás előtt a torta oldalát durvára vágott dióval beszórjuk, a tetejét piros piarcipán Mikulásokkal díszítjük.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk