Elza csókja recept

Recept elkészítése:

Elza csókja recept

Hozzávalók:
80 kör alakú sütőostya (ostya tortalapból pogácsaszaggatóval vághatjuk ki),
6 tojás,
40 dkg porcukor,
20-20 dkg kandírozott narancs és citrom finomra vágva,
25 dkg hámozatlan, finomra darált mandula,
25 dkg finomra darált mogyoró,
2 citrom reszelt héja,
2 kiskanál őrölt szegfűszeg,
2 kiskanál őrölt szerecsendió-virág,
2 evőkanál fahéj,
a tetejére: aszalt gyümölcsök vagy mandula.

Elkészítés:

      Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, az ostyákat elrendezzük rajta. A tojásokat a cukorral krémesre keverjük, a finomra vágott kandírozott gyümölcsöket, a mandulát, a mogyorót és a fűszereket is beleszórjuk. Az ostyákra 2-2 evőkanál masszát halmozunk, és gyümölccsel vagy mandulával díszítjük. Kb. 20 perc alatt 150 °C-on megsütjük. A sütőt nem kell előmelegíteni!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: