Diós barackos desszert recept

Recept elkészítése:

Diós barackos desszert recept

Hozzávalók:
12,5 dkg szárított sárgabarack,
3 ek. barackpálinka,
20 dkg nyers marcipánmassza,
10 dkg porcukor,
10 dkg csokoládébevonó,
10 dkg dióbél.

Elkészítés:

      12,5 dkg szárított sárgabarackot apró kockákra vágunk, 3 evőkanál barackpálinkával leöntjük, lefedve 2 órát állni hagyjuk. 20 dkg nyers marcipánmasszát hozzáadunk, keverőgéppel jól elkeverjük, 10 dkg szitált porcukrot belegyúrunk. A masszából kb. 2 cm vastag hengert formálunk, fél cm vastag szeletekre vágjuk. 10 dkg csokoládébevonót egy kis edényben, vízfürdőben, gyenge hő mellett sima masszává keverünk. A marcipánszeleteket belemártjuk, pergamenpapírra tesszük, esetleg ismét áthelyezzük, nehogy a máztól "lábat", peremet kapjon. 10 dkg felezett dióbéllel díszítjük. A desszertet lehetőleg minyonpapírba tesszük, jól lezárt fém dobozban tároljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: