Baseli csemege recept

Recept elkészítése:

Baseli csemege recept

Hozzávalók:
25 dkg méz,
10 dkg reszelt alma,
25 dkg reszelt mandula,
30 dkg Graham liszt,
késhegynyi sütőpor,
7 dkg kandírozott citromhéj,
7 dkg apróra vágott mazsola,
szerecsendió,
gyömbér,
őrölt szegfűszeg,
egy teáskanál fahéj,
3 evőkanál citromlé,
4 evőkanál sűrített tej,
5 dkg pucolt és csíkokra vágott mandula a díszítéshez.

Elkészítés:

      Melegítsük meg a mézet, majd keverjük hozzá a reszelt almát. Szórjuk bele a darált mandulát, keverjük össze alaposan az egészet, majd vegyük le a lángról. Dolgozzuk össze a liszttel, a sütőporral, az aprított, kandírozott citromhéjjal, és mazsolával, a fűszerekkel és a citromlével. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán a tésztát egy cm. vastagságúra, vágjuk fel kicsi kockákra, majd hagyjuk állni egész éjszaka. Másnap kenjük be a kockákat sűrített tejjel, majd szórjuk meg manduladarabkákkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. huszonöt percig süssük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: