Barackos mandularúd recept

Recept elkészítése:

Barackos mandularúd recept

Hozzávalók:
Tészta:
75g cukrozott narancshéj,
20 dkg nyers marcipánmassza,
12,5 dkg baracklekvár,
1,5 cl cseresznyepálinka,
15 dkg apróra vágott mandula.

Díszítés:
15 dkg sötét, 15 dkg világos süteménybevonó máz.

Elkészítés:

      Tészta: a cukrozott narancshéjat finomra vágjuk. A marciánból, a lekvárból és a cseresznyepálinkából sima tésztát gyúrunk. A masszát nyomózsákba töltjük. A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A mandulát lapos tálra rakjuk, és a marcipánmasszából óvatosan 3 cm-es csíkokat nyomunk a tetejére. A rudakat megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk. A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk. A rudacskák egyik felét a világos, a másik felét a sötét mázba mártjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: