Rostonsült lazacderék kapros tejfölös shitake gombával recept

Rostonsült lazacderék kapros tejfölös shitake gombával recept

Hozzávalók:
80 dkg lazac,
20 dkg shitake gomba,
5 dkg margarin,
2 dkg liszt,
2 dl tejföl,
kapor.

Elkészítés:

      A megtisztított gombát kevés margarinban pirosra sütjük, sózzuk, hozzáadjuk a kaprot, megszórjuk liszttel, tejfölt keverünk hozzá, és vízzel felöntjük. Jól elkeverjük és felforraljuk. Az így készített mártást citromlé hozzáadásával pikánsabbá, tejszínnel selymesebbé tehetjük. A pikánsabb változat a párolt, a lágyabb, tejszínes pedig a sült halakhoz illik inkább. Az előkészített lazacból kb.2 cm-es "patkót" vágunk, melyet sózunk és kevés, forró olajban megsütünk. Az elkészült halat a forró kapros gombával azonnal tálaljuk, köretként párolt zöldséget kínálhatunk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk