Recept elkészítése:
Marinált lazac recept
Hozzávalók:
80 dkg lazacfilé,
3 evőkanál ecet,
1 evőkanál barnacukor,
2 citrom,
1 fej hagyma,
3 evőkanál só,
2 teáskanál savanyúság-fűszerkeverék (szemes bors, mustármag, koriandermag, tört babérlevél).
Elkészítés:
A lazacfilét mindkét oldalán sóval bedörzsöljük. Lefedve, 8 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sót lemossuk, visszatesszük a tálba, majd leöntjük a barnacukorral ízesített ecettel. Lefedve 3 napig pácoljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát, a héjastól felkarikázott citromszeleteket és a fűszerkeveréket. Lefedve újabb 3 napig pácoljuk. A pácból kiemelve vékonyan felszeleteljük és megvajazott sötét rozskenyéren, előételként kínáljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges