Mandulás rántott hal recept

Recept elkészítése:

Mandulás rántott hal recept

Hozzávalók:
60 dkg fagyasztott tonhal,
tej az áztatáshoz,
fél fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
3 dkg vaj,
1 dl fehérbor,
fél húsleveskocka,
2 dl főzőtejszín,
pár csepp citromlé,
2 tojás,
liszt,
15 dkg mandulaforgács,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A halat hagyjuk felolvadni, majd annyi tejjel öntjük le, hogy ellepje. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.
A vajat felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Felöntjük a borral és 3 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és időnként megkeverve a felére beforraljuk. Végül a tejszínt is beleöntjük, besűrítjük, a petrezselyemmel, sóval, fehérborssal és néhány csepp citromlével ízesítjük. A halat alaposan lecsepegtetjük, és papírtörölközővel leitatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A tojást felverjük. A halat megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban végül a mandulaforgácsban (jól az oldalára nyomkodjuk). Teflonserpenyőben 1 cm magasan olajat melegítünk, és a halszeleteket lassú tűzön, nehogy a mandula megégjen, mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Papírtörölközőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat. Párolt zöldségekkel, és külön csészében a megforrósított mártással kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: