Karácsonyi saláta (mexikói) recept

Recept elkészítése:

Karácsonyi saláta (mexikói) recept

Hozzávalók:
1 fejes saláta,
12,5 dkg főtt cékla,
2 narancs,
1 zöld alma,
1-2 banán,
1 evőkanál limet, vagy citromlé,
1 meghámozott sárgarépa,
1 gránátalma vagy papaja,
6 dkg pirított földimogyoró vagy pirított mandulapehely.

Az öntethez:
1 evőkanál limet, vagy citromlé,
fél citrom vagy limet finomra reszelt héja (elhagyható),
1 gerezd zúzott fokhagyma,
4 evőkanál könnyű olívaolaj vagy napraforgóolaj,
1 kiskanál cukor,
só, bors.

Elkészítés:

      A salátát darabokra tépjük, és elrendezzük egy lapos tányéron. A céklát meghámozzuk, kockákra vagy kis szeletekre vágjuk, majd elrendezzük a saláta szélén. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre bontjuk, és óvatosan levágjuk a hártyát is a gerezdekről. A narancsgerezdeket is a salátára tesszük. Az almát kimagozzuk, felaprítjuk, és a karikára vágott banánnal együtt egy tálba rakjuk. Ráöntjük a citrom vagy limet-levet, megkeverjük, majd a felesleges lét lecsöpögtetjük. A sárgarépát késsel gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az almás keverékhez, majd a salátára kanalazzuk. A gránátalmát negyedekre vágjuk, és kikotorjuk a magokat, vagy a papaját megfelezzük, eltávolítjuk a magokat, meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A mogyoróval vagy a mandulával együtt a salátára szórjuk. Az öntet alapanyagait összekeverjük, és kissé felverjük, és vagy a saláta tetejére kanalazzuk, vagy külön edényben tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: