Karácsonyi pisztráng 1. recept

Recept elkészítése:

Karácsonyi pisztráng 1. recept

Hozzávalók:
fejenként 1-2 db pisztráng,
20 dkg vaj,
só,
halanként 1-1 ágacska (kb. 4-5 cm) fenyőgally.

Elkészítés:

      A halakat alaposan kívül-belül megtisztítjuk, besózzuk, és 2 óráig pihentetjük. Egy lapos teflonserpenyőt kivajazunk, majd a halakat belefektetjük úgy, hogy a hasukba egy-egy kiskanál vajat és egy-egy fenyőgallyat helyezünk. Középmeleg sütőben (legjobb a levegőforgatásos) 10 percig alufóliával lefedve sütjük, majd az alufóliát eltávolítva 10 percig enyhén pirítjuk vigyázva, nehogy kiszáradjon. Varázslatosan finom!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: