Recept elkészítése:
Karácsonyi pisztráng 1. recept
Hozzávalók:
fejenként 1-2 db pisztráng,
20 dkg vaj,
só,
halanként 1-1 ágacska (kb. 4-5 cm) fenyőgally.
Elkészítés:
A halakat alaposan kívül-belül megtisztítjuk, besózzuk, és 2 óráig pihentetjük. Egy lapos teflonserpenyőt kivajazunk, majd a halakat belefektetjük úgy, hogy a hasukba egy-egy kiskanál vajat és egy-egy fenyőgallyat helyezünk. Középmeleg sütőben (legjobb a levegőforgatásos) 10 percig alufóliával lefedve sütjük, majd az alufóliát eltávolítva 10 percig enyhén pirítjuk vigyázva, nehogy kiszáradjon. Varázslatosan finom!
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges