Kapribogyós tonhalszelet recept

Recept elkészítése:

Kapribogyós tonhalszelet recept

Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott tengeri hal,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál kapribogyó,
fél citrom leve,
1 késhegynyi őrölt koriander,
ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors,
a körethez 60 dkg párolt brokkoli.

Elkészítés:

      A felengedett halat 2 szeletre vágom, papírtörlővel szárazra törölöm. Az olaj felét összekeverem a citromlével. Mindkét szeletet bekenem a citromos olajjal, majd megsózom, megborsozom, és a koriandert rászórom. Befedem, és 10 percig állni hagyom.
A megmaradt olajat serpenyőben felhevítem, és a halszeletek mindkét oldalát átsütöm. A serpenyőből kivéve melegen tartom. A serpenyőben maradt olajra szórom a kapribogyót, és lepirítom, majd rászórom a halszeletekre. A közben megpárolt brokkolit egy-egy szelet hallal tányérra teszem. Kapribogyó helyett zöld borssal is készíthetjük. Másfajta halból is jó.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: