Halgombócleves recept

Recept elkészítése:

Halgombócleves recept

Hozzávalók:
1 kg busa,
1 csomó leveszöldség,
20 dkg csiperkegomba,
1 fej hagyma,
1 hegyes erős paprika,
1 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 tojásfehérje,
olaj,
1 teáskanál pirospaprika,
só,
halfűszerkeverék,
szemes bors,
babérlevél.

Elkészítés:

      A hal fejét és farkát levágjuk. A megtisztított, felaprított leveszöldséggel együtt 1 liter vízbe tesszük. Sóval, szemes borssal, babérral ízesítjük és felforraljuk. Fedő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A halat kicsontozzuk, húsát ledaráljuk és összedolgozzuk a tojásfehérjével. Sóval és halfűszerkeverékkel ízesítjük. A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a felkarikázott erős paprikát (el is maradhat). Sóval, pirospaprikával ízesítjük, majd felöntjük a félretett halalaplével. Felforraljuk és beletesszük a halgombócokat. Néhány percig óvatosan forraljuk, majd liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: