Gesztenyével töltött pulyka 2. recept

Recept elkészítése:

Gesztenyével töltött pulyka 2. recept

Hozzávalók:
2,5 kg pulyka,
80 dkg gesztenye,
80 dkg sertéshús,
5 g törött bors,
3 db tojás,
2 dl tejszín,
15 dkg füstölt szalonna,
10 dkg zsír,
só.

Elkészítés:

      A megtisztított gesztenyét egy kevés húslevesbe téve puhára pároljuk, majd lehűtve apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A ledarált sertéshúst megsózzuk, törött borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt és a gesztenyét, majd jól összedolgozzuk. Az előkészített pulyka mellcsontját belülről óvatosan kifejtjük és a hasüreget az elkészített töltelékkel megtöltjük. A nyílást bevarrjuk, vagy hústűvel betűzzük. A pulyka melle részét vékony szalonnalapokkal borítjuk, és vékony zsineggel rákötözzük. A pulykát megsózzuk, tepsibe helyezzük és leöntjük olvasztott zsírral. Nem túl forró sütőben, többszöri locsolgatással, szép lassan sütjük. Sütési ideje 2-2,5 óra. A sütőből kivéve kevés ideig pihentetjük, feldaraboljuk és frissen sütött hasábburgonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 190 perc

Ajánlott ital: Siklósi olasz rizling

vissza a főoldalra

Receptek kategória: