Fogas Sabayon mártással recept
Hozzávalók:
60 dkg fogasfilé,
2 csokor zöldhagyma,
3 tojássárgája,
2 dl félszáraz fehérbor,
1 evőkanál citromlé,
5 dkg vaj,
só,
bors,
halfűszerkeverék.
Elkészítés:
A fogasfilét 4 szeletre vágjuk. Sóval, halfűszerkeverékkel ízesítjük. 3 dkg vajat serpenyőben megforrósítunk, belehelyezzük a halszeleteket. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt megpároljuk. A maradék, megforrósított vajon üvegesre pároljuk a felkarikázott zöldhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. Habüstben vagy fém keverőtálban kikeverjük a tojássárgáját a fehérborral. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és gőz fölé helyezzük. Állandó keverés mellett habosra keverjük. A párolt halat tányérra helyezzük, leöntjük a Sabayon mártással. Vajas burgonyával és párolt zöldhagymával körítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges