Borleves 2. recept

Borleves 2. recept

Hozzávalók:
1 liter száraz fehérbor,
15 dkg cukor,
2 g szegfűszeg,
2 g fahéj,
5 db tojássárga.

Elkészítés:

      A borból 2 dl-t félreteszünk. A megmaradt borhoz hozzáöntünk 3 dl vizet, beletesszük a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, majd felforraljuk. Keverőtálba tesszük a tojások sárgáját, hozzáöntjük a 2 dl félretett bort, és habverővel simára keverjük. Amikor a bor felforrt, állandó keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és kevergetve forrpontig hevítjük. Ezután finom szűrőn keresztül átszűrjük és előmelegített csészékben azonnal, forrón asztalra adjuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk