Babéros halleves recept

Recept elkészítése:

Babéros halleves recept

Hozzávalók:
60 dkg filézett ponty (vagy egyéb, szálka nélküli hal),
25 dkg vegyes leveszöldség,
2 dl száraz fehérbor,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1-1 evőkanál mustár és kapribogyó,
1 teáskanál liszt,
1 babérlevél,
ízlés szerint citromlé,
só,
őrölt fekete bors,
cukor.

Elkészítés:

      A filézett halat csíkokra vágom, megsózom és félreteszem. A megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget, a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet 1 liternyi vízbe felteszem a tűzre. Megsózom, megborsozom, és puhára főzöm.
Elkészítése: a lébe belekeverem a kapribogyót. Ezután a liszttel, mustárral, tejföllel, citromlével elkevert borral besűrítem. Felforralom, végül a halcsíkokat is beleteszem, és keverés nélkül, kis lángon 15 percig forralom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: