Almával töltött fácán recept
Hozzávalók:
2 db fácán (fiatal),
10 dkg füstölt szalonna,
2 g majoránna,
4 db alma,
10-12 db szegfűszeg,
1 dl olaj,
só.
Elkészítés:
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük. A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellé tett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé.
Elkészítési idő: 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges