Aljotta (Máltai halleves) recept

Recept elkészítése:

Aljotta (Máltai halleves) recept

Hozzávalók:
80 dkg hal,
2 vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
5 szem paradicsom,
1 evőkanál paradicsompüré,
8 dkg rizs,
2 ek olaj,
só,
őrölt bors,
babérlevél,
mentalevél,
majoránna.

Elkészítés:

      A felaprított hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát. A paradicsomot lehéjazzuk, feldaraboljuk, és a pürével együtt a hagymához adjuk. Fűszerezzük, és másfél liter vízzel felengedjük. A megtisztított halat beletesszük, és kis lángon harminc-negyven percig főzzük. Ezután a levest sűrű szűrőn átszűrjük, a halat pedig áttörjük. A tűzre visszatéve a megmosott rizst beleszórjuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Tálaláskor citromot kínálunk hozzá.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: