Gyümölcsös ostyakosárkák recept

Recept elkészítése:

Gyümölcsös ostyakosárkák recept

Hozzávalók 6 személyre:
3 réteg rétestészta (kb. 90 g),
1 ek. napraforgóolaj,
175 g ribizli,
250 ml natúr joghurt,
1 tk. porcukor,
115 g egész eper és málna a díszítéshez.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Éles késsel vágjuk a rétestészta rétegeit 18 db 10 cm-es oldalú négyzetre. Kenjünk meg minden négyzetet vékonyan olajjal, majd hármasával helyezzük őket egymásra 6 kicsi gyümölcslepényformában. Süssük 6-8 percig, aranyszínűre és ropogósra. Palacsintakéssel vegyük ki a formákból, és hagyjuk kihűlni. Tegyünk félre néhány fürt ribizlit a díszítéshez. A többit egy villa segítségével szabadítsuk meg a szárától, s keverjük a joghurtba. Kanalazzuk a joghurtot a kosárkákba. Díszítsük a gyümölcsökkel, és finoman hintsük meg porcukorral.